U olujama na jugu i srednjem zapadu SAD stradalo 11 ljudi

Jedan čovjek se udavio u Oklahomi a oluje su čak pogodile i američki srednji zapad gdje je prijavljen najmanje jedan smrtni slučaj, u državi Ajovi, na zaleđenom auto-putu
847 pregleda 0 komentar(a)
Oluja u SAD, Foto: AP
Oluja u SAD, Foto: AP

Snažne oluje koje su zahvatile južne djelove i protegle se ka srednjem zapadu SAD odnjele su najmanje 11 života, uključujući dva spasioca, dok su jaki vetrovi, tornada i jaka kiša udarali velike djelove zemlje.

Smrtni slučajevi zbog nevremena prijavljeni su u Teksasu zbog ledenog vremena, u Alabami zbog jakog tornada i u Luizijani gdje su vjetrovi bili toliko snažni da je dom - prikolica podignut sa osnove i nošen nekoliko stotina metara.

Jedan čovjek se udavio u Oklahomi a oluje su čak pogodile i američki srednji zapad gdje je prijavljen najmanje jedan smrtni slučaj, u državi Ajovi, na zaleđenom auto-putu.

Stotine hiljada ljudi ostalo je bez struje od države Teksas do Ohaja, djelovi auto-puteva bili su zatvoreni u Oklahomi i Arkansasu zbog poplava i stotine letova otkazano je na međunarodnim aerodromima u Čikagu. Guverner država Arkansas, Ejsa Hačinson proglasio je vanredno stanje da se pomogne ekipama koje rade na ponovnom uspostavljanju struje širom te američke države.

Policajac i vatrogasac su poginuli a drugi vatrogasac je teško povrijeđen u Luboku u Teksasu juče ujutru kada ih je udarilo vozilo dok su raščišćavali posljedice saobraćajne nesreće na zaleđenom putu, saopštili su zvaničnici.

Šef policije Luboka Flojd Mičel rekao je da je to bi "izuzetno tragičan dan" za taj grad.

Još jedna osoba stradala je u Teksasu u petak uveče kada je vozilo završilo u potoku u Dalasu, u vrijeme jakog nevremena.

Čovjek se udavio blizu mjesta Kiova u Okhahomi pošto ga je odnjela nabujala voda. Policija u Ajovi javila je da su putevi prekriveni ledom u subotu kada se prevrnula prikolica na glavnom auto-putu blizu Ajova Sitija a tada je poginula jedna osoba.