Iranski ambasador pozvan na razgovor u britansko ministarstvo

Iranske vlasti potvrdile su da su u subotu uveče nakratko privele britanskog ambasadora Roba Makera kao stranca osumnjičenog da je učestvovao u "nelegalnom skupu", navodeći da je ambasador pušten ubrzo pošto je potvrđen njegov identitet
712 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Britansko Ministarstvo spoljnih poslova danas je pozvalo na razgovor iranskog ambasadora kojem je upućena "žestoka primjedba" zbog nedavnog privođenja britanskog ambasadora u Teheranu, saopštila je Vlada u Londonu

"Riječ je o neprihvatljivom kršenju Bečke konvencije", izjavio je neimenovani portparol britanske vlade i dodao da njegova zemlja želi da bude sigurna da se to više neće ponoviti.

Iranske vlasti potvrdile su da su u subotu uveče nakratko privele britanskog ambasadora Roba Makera kao stranca osumnjičenog da je učestvovao u "nelegalnom skupu", navodeći da je ambasador pušten ubrzo pošto je potvrđen njegov identitet.

Maker je demantovao da je učestvovao u bilo kakvim demonstracijama protiv vlasti kako su ranije prenijeli neki iranski mediji. Maker je rekao da je bio na skupu odavanja pošte stradalima u nedavnom obaranju ukrajinskog putničkog aviona kod Teherana.

Demonstranti u Teheranu su u nedelju zapalili britansku i izraelsku zastavu ispred britanske ambasade uzvikujući "Smrt Velikoj Britaniji".

Bonus video: