Bajden najavio da prije izbora neće organizovati skupove

Demokratski kandidat kazao da će pratiti uputstva ljekara

2055 pregleda 4 komentar(a)
Bajden, Foto: AP Photo
Bajden, Foto: AP Photo

Demokratski kandidat za američke predsjedničke izbore Džo Bajden izjavio je juče da prati uputstva ljekara i da zbog pandemije kovida-19 neće prije izbora organovati predizborne skupove, za razliku od njegovog protivnika, američkog predsjednika Donalda Trampa.

"Ovo je najčudnija kampanja u savremenoj istoriji, čini mi se", naglasio je Bajden pred novinarima u Vilmingtonu, u državi Delaver.

"Pratiću uputstva ljekara, ne samo zbog sebe, već zbog zemlje. To znači da neću organizovati skupove", dodao je glavni demokratski suparnik na predsjedničkim izborima u novembru i nekadašnji potpredsjednik u mandatu predsjednika Baraka Obame.

Donald Tramp (74) je bio na udaru oštrih kritika zbog organizovanja skupa u Talsi u Oklahomi, gdje se 20. juna okupilo više hiljada osoba u toj državi na jugu zemlje, u kojoj je zabilježen veliki broj oboljelih.

Bajden (77) je precizirao da se nije testirao na koronavirus jer nema simptoma i ne želi nekome preuzeti mjesto, ali će to učiniti "uskoro" kada organizuje javne susrete, piše Hina.

Bonus video: