Pogledajte: Ruska odmazda zbog rušenja aviona i ubistva pilota, raketom na teroriste

149 pregleda 41 komentar(a)
Rusija, bombardovanje, Foto: Screenshot (RT)
Rusija, bombardovanje, Foto: Screenshot (RT)
Ažurirano: 04.02.2018. 09:03h

Mnistarstvo odbrane Rusije objavilo je video snimak vazdušnog napada na teroriste u Idlibu u Siriji. Napad je odmazda za srušen ruski Su-25 i ubistvo pilota, piše Russia today (RT).

Ruski borbeni avion Suhoj 25 oboren je juče iznad pobunjeničke oblasti u blizini provincije Idlib na sjeveru Sirije.

Na snimku se vidi kako raketa pogađa metu na zemlji i uništava je u seriji eksplozija. Vjeruje se da je najmanje 30 terorista ubijeno u tom napadu.

RT piše pozivajući se na agenciju Rojters da je ekstremistička grupa Tahrir al-Šam koja je povezana sa terorsitima grupe Al-Nusra preuzela odgovornost za rušenje ruskog aviona.

Ranije je druga militantna grupa Džajš al-Nasr koja se kako navodi RT povezuje sa Slobodnom sirijskom armijom (protivnici režima predsjednika Sirije Bašara al Asada - prim. Vijesti online) takođe postavila na Tviter video i izjave o oborenom ruskom avionu.

Rusko Ministarstvo odbrane je u subotu potvrdilo da je u Siriji oboren jedan ruski vojni avion, kao i da je izvršen napad na teritoriju koju kontrolišu pobunjenici

U saopštenju je navedeno da je pilot uspio da se katapultira, ali i da je potom ubijen u sukobu sa teroristima.

Prethodno je sirijska Opservatorija za ljudska prava javila da je ruski Suhoj-25 pogođen na nebu nedaleko od grada Idliba.

Bonus video: