Indija bilježi novih 75.800 zaraženih od koronavirusa u jednom danu

Indija ima nisku stopu smrtnosti od 1,56 odsto, koja je skoro upola manja od svjetskog prosjeka

8636 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Indija je zabilježila 75.829 novooboljelih od koronavirusa u poslednja 24 sata, dan pošto je prešla mračnu granicu od 100.000 mrtvih od Kovida-19.

Indijsko Ministarstvo zdravlja potvrdilo je da je u zemlji zaraženo ukupno više od 6,5 miliona ljudi a da su od bolesti izazvane koronavirusom umrlo najmanje 101.782 osobe.

Indija i dalje bilježi najveći broj novozaraženih dnevno na globalnom nivou ali sa stopom oporavka koja je preko 83 odsto broj izliječenih je prešao 5,5 miliona, navelo je Ministarstvo zdravlja.

Indija ima nisku stopu smrtnosti od 1,56 odsto, koja je skoro upola manja od svjetskog prosjeka. Ministarstvo zdravlja pripisuje to povećanom testiranju u zemlji. Indija je sprovela gotovo 79 miliona testova do sada, prema zvaničnim podacima.

Zemlja planira ponovo da otvori bioskope i zabavne parkove sa ograničenim kapacitetom od 15. oktobra u nastojanju da oživi privredu.

Zdravstveni stručnjaci upozoravaju da se time otvara mogućnost za širenje virusa za vrijeme predstojećeg vjerskog festivala i tokom zimske sezone.

Bonus video: