dogovoreno na samitu bajden-putin u Ženevi

Ruski ambasador se danas vraća u SAD

"S obzirom na rezultate sastanka dvojice predsjednika, računam na konstruktivan rad sa svojim američkim kolegama na gradnji odnosa na ravnopravnoj i pragmatičnoj osnovi", izjavio je Antonov pred put i dodao da je optimista

4878 pregleda 8 komentar(a)
Putin i Bajden, Foto: Reuters
Putin i Bajden, Foto: Reuters

Ruski ambasador u Vašingtonu, koji je u martu vraćen u svoju zemlju na konsultacije, danas odlazi u SAD u skladu sa nedavno postignutim dogovorom predsjednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Džozefa Bajdena.

Avion sa ambasadorom Anatolijem Antonovim poletio je iz Moskve jutros u 9.20 po lokalnom vremenu, javile su ruske agencije.

"S obzirom na rezultate sastanka dvojice predsjednika, računam na konstruktivan rad sa svojim američkim kolegama na gradnji odnosa na ravnopravnoj i pragmatičnoj osnovi", izjavio je Antonov pred put i dodao da je optimista.

Američki ambasador u Rusiji Džon Salivan sa svoje strane je izjavio da će se uskoro vratiti u Moskvu.

Povratak ambasadora dogovoren je na samitu Bajden-Putin u srijedu u Ženevi.

Diplomatski odnosi Moskve i Vašingtona brzo su se pogoršali poslije Bajdenovog dolaska na vlast u januaru. Američke vlasti optužile su Rusiju za niz hakerskih napada i miješanje u američke izbore.

Ruske vlasti su potom u martu pozvale svog ambasadora u SAD na konsultacije, pošto je Bajden uporedio Putina sa "ubicom".

Preporučujemo za Vas