Zgrada kod Majamija kompletno srušena: 121 osoba i dalje nestala, potraga obustavljena

Bilo je potrebno samo nekoliko sekundi da preostali dio 12-spratnice bude potpuno sravnjen sa zemljom, a iznad mjesta gde je bila zgrada nadvijao se gust dim

3942 pregleda 1 komentar(a)
Zgrada u Surfsajdu, Foto: Reuters
Zgrada u Surfsajdu, Foto: Reuters

Preostali djelovi urušene zgrade u Surfsajdu kod Majamija srušeni su zbog najavljene tropske oluje Elsa, koja se na Floridi očekuje u utorak ili u srijedu.

Najmanje 24 osobe su poginule kada se stambena zgrada srušila 24. juna.

I dalje se kao nestala vodi 121 osoba, ali je potraga privremeno obustavljena.

Načelnica okruga Majami Dejd, Danijela Levin Kava rekla je da će se potraga nastaviti poslije rušenja, koje se dogodilo 11. dan od urušavanja dijela stambene zgrade.

"Osjećam olakšanje jer je zgrada bila nestabilna i ugrožavala je potragu za nestalima. Zaglavili smo se i nismo mogli da priđemo određenom dijelu ruševina. Spasioci kažu da ima pukotina koje bi mogli da pretraže u potrazi za nestalima".

Bilo je potrebno samo nekoliko sekundi da preostali dio 12-spratnice bude potpuno sravnjen sa zemljom, a iznad mjesta gde je bila zgrada nadvijao se gust dim.

Nadležni su upozorili stanare okolnih zgrada da ostanu unutra i zatvore prozore.

Ujmesto da tradicionalno slave Dan nezavisnosti 4. jul vatrometom i zabavama, stanovnici Surfsajda su ostali kod kuće, a grad Majami Bič otkazao je proslavu.

Još nije utvrđeno zbog čega se srušio dio stambene zgrade stare 40 godina.

Izvještaj inženjera iz 2018. pokazao je da su postojala oštećenja na zgradi koja su sad u fokusu istrage.

Stanovnici druge zgrade u Nort Majami Biču evakuisani su jer su i tu pronađena ozbiljna oštećenja u betonu i električnim instalacijama.

Bonus video: