Ko je ubica iz Teksasa: Bivši član avijacije, napao svoju žene i dijete...

Kako su naveli svjedoci, napadač je bio u "punoj ratnoj opremi", a ispalio je više od 30 hitaca iz poluautomatskog oružja
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.11.2017. 08:05h

Napadač koji je juče ubio najmanje 27 ljudi tokom službe u crkvi u gradiću u američkoj državi Teksas identifikovan je kao Devin Pattrik Keli (26) iz San Antonia.

Izvori ABC iz policije tvrde da je "izvršena preliminarna identifikacija" napadača i da je otkriveno da se osumnjičeni nedavno "pohvalio" puškom marke Ruger, postom na Fejsbuku.

Keli je, prenosi Njujork Tajms, služio u Avijaciji američke vojske (Air Force), u bazi u Novom Meksiku.

U 2012. godini je izveden pred vojsni sud zbog napada na svoju ženu i dijete. Vojni sud ga je osudio na 12 mjeseci, a potom ga i nečasno otpustili iz vojske 2014. godine.

Kako su naveli svjedoci, Keli je bio u "punoj ratnoj opremi", sa automatskom puškom, prslukom sa municijom, obućen skroz u crno, kada je ušao u malu baptističku crkvu tokom nedeljne mise.

Među ubijenima ima dosta dijece, stradala je i jedna trudnica, kao i 14-godišnja ćerka pastora.

Najmlađa žrtva ima pet godina, najstarija 72.

Ovo je ujedno i napad sa najviše žrtava u istoriji Teksasa.

U Teksasu važe veoma liberalni zakoni o naoružanju, pa je moguća kupovina pištolja, pušaka i municije bez dozvole, a jedini uslov je navršenih 18 godina. Napunjeno lično naoružanje je dozvoljeno nositi u vozilu bez posebnih dozvola, dok je za nošenje na vidljivom mjestu potreban takozvani LTC (Licence to Carry).

Istragu o napadu sprovodi FBI, a u pitanju je najsmrtonosnije masovno ubistvo u istoriji Teksasa i najsmrtonosniji napad u nekom vjerskom objektu u istoriji SAD.

Napadač je ubijen nakon kraće potjere, ali zasad je nepoznato da li ga je ubila policija, ili je počinio samoubistvo, kazao je juče portparol kabineta šerifa okruga Gvadalupe, Robert Marfi.

Galerija

Bonus video: