ubijen 31-ogodišnji Džamil Kajal koji je pogođen metkom u glavu

Izraelske snage ubile Palestinca tokom racije na Zapadnoj obali

Na video snimcima objavljenim na internetu se vidi kako žrtva leži na zemlji i krvari, nakon što su otišli pripadnici izraelskih oružanih snaga i granične policije

636 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Pripadnici izraelske vojske i granične policije ubili su danas jednog Palestinca u sukobima koji su izbili u gradu Nablusu na Zapadnoj obali, javila je zvanična palestinska novinska agencija Vafa.

Kako je navedeno ubijen je 31-ogodišnji Džamil Kajal koji je pogođen metkom u glavu.

Izraelski mediji su javili da su pripadnici granične policije zajedno sa vojnicima ušli u Nablus da uhapse napadača i da su sukobi izbili kada je grupa Palestinca počela da baca eksplozive i kamenice na njih.

Na izraelskoj strani nije bilo žrtava, a napadač je uhapšen.

Izraelska vojska je zahtjev da komentariše taj incident proslijedila graničnoj policiji, koja još nije odgovorila.

Na video snimcima objavljenim na internetu se vidi kako žrtva leži na zemlji i krvari, nakon što su otišli pripadnici izraelskih oružanih snaga i granične policije.

Izraelska vojska često sprovodi racije na Zapadnoj obali, pa i na područjima pod kontrolom Palestinske uprave, međunarodno priznatog entiteta koji ima ograničenu autonomiju na djelovima te teritorije.

Cilj gotovo svakodnevnih upada je da su pronađu palestinski ekstremisti i tada izbijaju sukobi koji su nekad smrtonosni.

Palestinci teže da Zapadna obala i istočni Jerusalim, osvojeni u ratu 1967. godine, budu dio njihove buduće države koja bi obuhvatila i pojas Gaze.

Mirovni pregovori između dvije strane su u zastoju više od decenije.