Blinken: Sankcije Rusiji imaju dubokog uticaja

Državni sekretar SAD poručio da će G7 i NATO nastaviti da rade sve što su u mogućnosti da obezbijede da Ukrajinci imaju ono što im je potrebno kako bi se odbranili od ruske agresije

3409 pregleda 10 komentar(a)
Blinken, Foto: Reuters
Blinken, Foto: Reuters

Državni sekretar SAD Entoni Blinken je danas u Elmau izjavio da sankcije koje su zapadne zemlje uvele Rusiji zbog agresije na Ukrajinu imaju "dubok uticaj".

On je u intervjuu za američku televizijsku mrežu CNN tokom samita Grupe sedam industrijski najrazvijenijih zemalja svijeta (G7) u Njemačkoj rekao da čak i kada Rusija ima prihode od viših cijena nafte, ne može da troši novac zbog kontrola izvoza.

"Rusija ne može da stekne ono što joj je potrebno da modernizuje svoj odbrambeni sektor, da modernizuje svoju tehnologiju, da modernizuje svoja energetska istraživanja, što znači da će tokom vremena svaka od ovih oblasti opadati", rekao je Blinken, komentarišući prognoze prema kojima će se ruska privreda sljedeće godine smanjiti do 15 odsto.

On je dodao da će G7 i NATO nastaviti da rade sve što su u mogućnosti da obezbijede da Ukrajinci imaju ono što im je potrebno kako bi se odbranili od ruske agresije.

Bonus video: