Kritičar Kremlja Navaljni kaže da je u samici

Navaljni, politički neprijatelj predsjednika Vladimira Putina, uhapšen je u januaru 2021. po povratku iz Njemačke, gdje se oporavljao od trovanja nervnim agensima

5517 pregleda 3 komentar(a)
Aleksej Navaljni, Foto: Shutterstock
Aleksej Navaljni, Foto: Shutterstock

Zatvoreni ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni izjavio je danas da su mu zatvorski zvaničnici naredili da odsluži najmanje tri dana u samici zbog manjeg prekršaja, kao osvetu za njegov aktivizam iza rešetaka.

Objava o kazni pojavila se danas na nalogu Navaljnog na društvenim mrežama gdje piše da onima u samicama nije dozvoljeno da imaju posjetioce, pisma ili pakete.

Jedino što Navaljni ima na raspolaganju su "šolja i knjiga", i dobija olovku i papir na nešto više od sat vremena dnevno.

Navaljni, politički neprijatelj predsjednika Vladimira Putina, uhapšen je u januaru 2021. po povratku iz Njemačke, gdje se oporavljao od trovanja nervnim agensima za koje je okrivio Kremlj.

Dobio je 2 godine kazne zbog kršenja uslova uslovne slobode dok je bio van Rusije.

U martu je Navaljni osuđen na devet godina zatvora pod optužbom za prevaru i nepoštovanje suda, optužbe koje je odbacio kao politički motivisan pokušaj ruskih vlasti da ga drže iza rešetaka što je duže moguće.

Bonus video: