Južna Koreja i SAD počele najveću zajedničku vojnu vježbu u posljednjih nekoliko godina

Obuhvaćene manevre na terenu sa avionima, ratnim brodovima, tenkovima i potencijalno desetinama hiljada vojnika

2899 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Južna Koreja i SAD započele su danas najveću zajedničku vojnu vježbu u posljednjih nekoliko godina s ciljem, kako je saopšteno, pojačavanja odbrambenog stava protiv prijetnji Sjeverne Koreje nuklearnim oružjem.

Vježba "Štit slobode", koja se održava u Južnoj Koreji, trajaće do 1. septembra, a obuhvata manevre na terenu sa avionima, ratnim brodovima, tenkovima i potencijalno desetinama hiljada vojnika.

Tokom vježbe, koja je počela zajedno sa četvorodnevnim programom obuke civilne zaštite Južne Koreje, biće izvedene simulacije združenih napada, snabdijevanja linije fronta oružjem i gorivom i uklanjanja oružja za masovno uništenje.

Vježba naglašava posvećenost VašingtonaPublish and Update Time i Seula da obnove zajednički trening velikog obima, nakon što su posljednjih godina otkazali neke od svojih redovnih vježbi i zajedničku obuku sveli na kompjuterske simulacije, kako bi stvorili prostor za diplomatiju sa Sjevernom Korejom.

Tenzije na Korejskom poluostrvu porasle su otkako su pregovori SAD i Sjeverne Koreje o nuklearnom naoružanju zastali, početkom 2019. godine.

Bonus video: