Tramp pred svojim pristalicama Bajdena nazvao državnim neprijateljem

On je na predizbornom skupu u jednom gradiću u Pensilvaniji govorio o Bajdenu i pretresu svoje rezidencije na Floridi

9733 pregleda 6 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Bivši američki predsjednik Donald Tramp (Trump) pred svojim pristalicama je nazvao svog nasljednika Džozefa Bajdena (Joseph Biden) "državnim neprijateljem", kritikujući i pretres svoje rezidencije u Palm Biču na Floridi.

"Bajden je državni neprijatelj", rekao je u subotu uveče Tramp na predizbornom skupu u jednom gradiću u američkoj saveznoj državi Pensilvaniji.

Tramp je reagovao na Bajdenovu nedavnu izjavu da bivši predsjednik SAD i njegove pristalice predstavljaju "ekstremizam koji ugrožava same temelje republike".

Bivši predsjednik je ocijenio da je Bajdenov govor "pun mržnje i bijesa" i da sadašnji predsjednik želi da ga prikaže kao "prijetnju demokratiji" i "neprijatelja države".

"Državni neprijatelj je on, i grupa koja ga kontroliše", dodao je Tramp pred izbore za Kongres koji obično treba da budu održani na polovini mandata predsjednika SAD, i zakazani su za 8. novembar.

Tramp se prvi put pojavio u javnosti poslije racije federalne policije sprovedene u njegovoj rezidenciji u Floridi.

"Sramotna racija na moju kuću bila je parodija pravde", ocijenio je on.

Federalni istražni biro (FBI) pretražio je Trampov dom jer sumnja da je bivši predsjednik nezakonito čuvao povjerljive dokumente iz svog mandata u Bijeloj kući (2017-2021).

Bonus video: