VAZDUŠNI NAPADI RUSKIH SNAGA

Moskva: Za dva dana u Siriji ubijeno preko trista džihadista

Portparol ruskog ministarstva odbrane je dodao da je ubijeno i sedam komandanata različitih nivoa, uključujući i Abu Isljama al-Kazakija koji je koordinisao operacijom Islamske države u dolini Eufrata
2 komentar(a)
ISIL, džihadista,, Foto: Shutterstock
ISIL, džihadista,, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 03.02.2019. 07:00h

U vazdušnim napadima ruskih snaga na položaje Islamske države na istočnoj obali rijeke Eufrat u Siriji, za protekla dva dana likvidirano je 304 ekstremista.

U napadima je ranjeno 170, rekao je portparol ruskog ministarsva odbrane Igor Konašenkov, prenosi Tanjug.

On je dodao da je ubijeno i sedam komandanata različitih nivoa, uključujući i Abu Isljama al-Kazakija koji je koordinisao operacijom Islamske države u dolini Eufrata.

U udarima je uništen i trenažni centar za strane borce ID, tri komandna mjesta, devet baza, osam tenkova, tri artiljerijska sistema, kao i vozila sa oružjem velikog kalibra, i četiri magacina sa municijom, prenosi Tass. 

Prema riječima Konašenka, uspješna operacija ruskih vazduhoplovnih snaga omogućuje sirijskim snagama da nastave oslobađanje teritorije duž rijeke Eufrata iz ruku džihadista ID. 

Od 22. septembra kada je počela ova operacija, ruske snage su izvele 30.000 letova iznad Siirje izvevši 92.000 udara i uništivši skoro 58.000 terorističkih grupa.