Ministar odbrane Poljske: Samo zajednička odbrana Istočnog krila NATO može zaustaviti imperijalističku Rusiju

Borbeni bataljon od oko 1.000 vojnika koji je u Letoniji razmješten u aprilu, jedan je od četiri koje je NATO kao pojačanje poslao na Istočno krilo, na granice sa Rusijom, da smiri strah baltičkih republika i Poljske od agresije Rusije
76 pregleda 4 komentar(a)
Antoni Maćerevič, Foto: Reuters
Antoni Maćerevič, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.09.2017. 09:32h

Ministar odbrane Poljske, Antoni Maćerevič je izjavio da "samo zajednička odbrana Istočnog krila NATO može da zaustavi imperijalne ambicije Rusije", i obećao da će poljski vojnici ostati u vojnoj bazi Adaži u Letoniji kao pojačanje NATO dokle god to bude potrebno, javljaju danas poljski mediji.

"Poljska ostaje ovdje toliko dugo koliko god to bude potrebno. Za Poljsku nema ni tračka sumnje da je zajednička odbrana Istočnog krila NATO jedini način da se zaista zastraši Rusija i zaustavi ruski imperijalizam. Svi smo zahvalni zbog odluka samita NATO", kazao je Maćerevič koji je u četvrtak u Letoniji posjetio poljske vojnike u borbenom bataljonu NATO pod kanadskom komandom.

Borbeni bataljon od oko 1.000 vojnika koji je u Letoniji razmješten u aprilu, jedan je od četiri koje je NATO kao pojačanje poslao na Istočno krilo, na granice sa Rusijom, da smiri strah baltičkih republika i Poljske od agresije Rusije.

Uz kanadske i poljske vojnike, u njegovom sastavu su i vojnici Italije, Albanije, Slovenije i Španije, čiji su se ministri odbrane u četvrtak sastali u Letoniji.

Bonus video: