Građevinska dizalica pala na ulice Menhetna, šest ljudi povrijeđeno

Incident se dogodio oko 7.30 ujutru po lokalnom vremenu u oblasti 10. i 11. avenije i Vest 41 i 42 ulica, u blizini kompleksa Hadson Jards

3871 pregleda 2 komentar(a)
Sa mjesta incidenta, Foto: Reuters
Sa mjesta incidenta, Foto: Reuters

Gornji dio građevinske dizalice se u danas zapalio i srušio na ulicu Menhetna, pri čemu su povrijeđena četiri civila i dva vatrogasca dok su krhotine padale tokom jutarnjeg špica, prenosi Rojters.

Vatrogasci i spasilačko osoblje stigli su na lice mjesta baš kada je kran pao, reagujući na požar koji je izbio u kabini prije urušavanja. Incident se dogodio oko 7.30 ujutru po lokalnom vremenu u oblasti 10. i 11. avenije i Vest 41 i 42 ulica, u blizini kompleksa Hadson Jards, saopštila je njujorška policijska uprava na Tviteru.

Njujorška policija je pozvala ljude da izbjegavaju to područje, jer su okolne ulice blokirane, a saobraćaj kroz obližnji tunel Linkoln do Nju Džersija je otežan.

Neprovjereni video snimak objavljen na društvenim mrežama pokazuje kako gornji dio dizalice puca i pada na zemlju, zakačivši obližnju zgradu na spuštanju.

Šest osoba je zadobilo lakše povrede kada su se vrh dizalice, teret betona od 16 tona koji je podizao i staklo i krhotine iz oštećene zgrade izlile na ulicu, saopštili su vatrogasci.

Operater dizalice, koji je bio nepovrijeđen, pokušao je da ugasi vatru prije nego što je izašao iz kabine, rekli su zvaničnici, ali je toplota oslabila kabl koji je pomagao da podupre krak dizalice, što je izazvalo kopčanje.

Bonus video: