SPASIOCI POMAŽU ŠIROM GRADA

Kako izgleda Teksas nakon uragana Harvi

Američke vlasti su saopštile da je šest smrtnih slučajeva "moguće povezano sa uraganom Harvi", nakon što je prethodno navedeno da su u oluji stradale tri osobe
73 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.08.2017. 18:19h

Poplave na ulicama Hjustona dostigle su visinu krova jednospratnica, a spasioci čamcima, kamionima i helikopterima pomažu ljudima u poplavljenim oblastima širom grada poslije oluje Harvi.

Američki predsjednik Donald Tramp, koji danas obilazi ugrožena područja, obećao je da će federalna vlada SAD pomoći Teksasu tokom "dugog i teškog puta oporavka" od istorijske oluje, navela je agencija AFP.

Američke vlasti su saopštile da je šest smrtnih slučajeva "moguće povezano sa uraganom Harvi", nakon što je prethodno navedeno da su u oluji stradale tri osobe, piše Frans pres.

AP navodi da su u oluji stradale najmanje tri osobe, uključujući ženu koja je poginula u ponedjeljak u gradu Porter, sjeveroistočno od Hjustona, kada je usljed nevremena oboren hrast na njenu prikolicu.

Ipak, zvaničnici su upozorili da opasnost još nije prošla, i da bi zaliv ponovo mogao da se suoči sa tropskom olujom.

Uragan Harvi, najjači uragan koji je pogodio SAD od 2005. godine, udario je američku obalu kod Teksasa, u noći od petka na subotu jačinom vjetra od 205 kilometara na sat, i kretao se duž obale.

Uragan je tokom subote oslabio na tropsku oluju.

Galerija

Preporučujemo za Vas