Bijela kuća: Sjeverna Koreja će 'platiti cijenu' za isporuku oružja Rusiji

List Njujork tajms je objavio da sjevernokorejski vođa Kim Džong Un planira da posjeti Rusiju u septembru i sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom razgovara o prodaji oružja za rat u Ukrajini

10989 pregleda 47 reakcija 16 komentar(a)
Saliven, Foto: REUTERS
Saliven, Foto: REUTERS

Sjeverna Koreja će "platiti cijenu" za svaku isporuku oružja Rusiji za podršku rata u Ukrajini, upozorila je danas Bijela kuća.

"To neće poslati dobru sliku Sjeverne Koreje i oni će platiti cijenu u međunarodnoj zajednici", rekao je savjetnik za nacionalnu bezbjednost Bijele kuće Džejk Saliven odgovarajući na pitanje novinara o izvještajima o "aktivnim razgovorima" između Moskve i Pjongjanga o isporuci oružja.

List Njujork tajms je objavio da sjevernokorejski vođa Kim Džong Un planira da posjeti Rusiju u septembru i sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom razgovara o prodaji oružja za rat u Ukrajini.

Kim će iz Pjongjanga vjerovatno otputovati oklopnim vozom do Vladivostoka, na ruskoj obali Pacifika, gdje će se sastati sa Putinom, naveo je list.

Kasnije je portparolka Bijele kuće navela da pregovori o snabdijevanju oružjem između Rusije i Sjeverne Koreje "aktivno napreduju".

Bonus video: