Demonstranti razlupali auto predsjedničkog pretkandidata u SAD, protivnika pomoći Ukrajini

Ramasvami je nazvao "katastrofalnim" to što američka vlada "štiti od invazije neke tamo preko granice" i tvrdio da bi novac koji se daje za Ukrajinu, bilo bolje potrošiti za suzbijanje invazije migranata

13087 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Shutterostock
Foto: Shutterostock

Demonstranti ogorčeni izjavama predsjedničkog pretkandidata opozicionih Republikanaca Viveka Ramasvamija, protivnika pomoći SAD Ukrajini, u četvrtak su vikali na njega i psovali ga u Ajovi, potom se autom zabili u njegovo vozilo, popeli se na njega i skakali, a na kraju i provalili u njegov auto.

Tokom nedavne prve Republikanske debate u kampanji za predsjedničke izbore 2024. godine, Ramasvami je nazvao "katastrofalnim" to što američka vlada "štiti od invazije neke tamo preko granice" i tvrdio da bi novac koji se daje za Ukrajinu, bilo bolje potrošiti za suzbijanje "invazije (migranata) na našoj južnoj granici".

Portparolka Ramasvamija Triša Meklaflin rekla je da pri napadu u gradiću Grinelu u Ajovi niko nije bio u vozilu i da niko nije povrijeđen.

Meklaflin je rekla da je "Ramasvami navikao da se nosi sa demonstrantima i postupao je vrlo mirno".

Ramasvami, 38-godišnji biotehnološki preduzetnik i autor knjige "Woke, Inc.", bio je u Grinelu radi snimanja intervjua s filijalom TV CBS.

Ramasvami nije prvi pretkandidat čiji je automobil havarisan tokom ove kampanje.

U julu je njegov stranački rival Ron DeSantis bio umešan u nesreću više automobila u blizini Čatanuge u Tenesiju, na putovanju tokom kampanje. Guverner Floride nije bio povrijeđen u lančanom sudaru državnih vozila Floride do kojeg je došlo kada se saobraćaj naglo usporio.

Bonus video: