"Neovlašćeni građani" uklonjeni sa aerodroma u Dagestanu: Upad poslije najave dolaska leta iz Izraela

Video snimci pokazuju nekoliko desetina muškaraca kako ruše barijere, pokušavaju da kontrolišu automobile koji napuštaju aerodrom i razbijaju vrata na terminalu

11317 pregleda 6 komentar(a)
Međunarodni aerodrom u Mahačkali (ilustracija), Foto: Shutterstock
Međunarodni aerodrom u Mahačkali (ilustracija), Foto: Shutterstock
Ažurirano: 29.10.2023. 21:24h

Nekoliko desetina muškaraca upalo je večeras na aerodromsku pistu i terminal aerodroma Mahačakala, glavnog grada pretežno muslimanske ruske republike Dagestan, poslije najave dolaska leta iz Izraela.

Ruska vazduhoplovna uprava Rosavijacija saopštila je da su svi "neovlašćeni građani" uklonjeni sa aerodroma u Mahačkali u 22.20 po moskovskom vremenu, prenosi Rojters.

Kako su ranije objavili ruski mediji, muškarci su bili došli na krov aerodroma i na pistu. Video snimci ranije objavljeni na Telegramu pokazuju nekoliko desetina muškaraca kako ruše barijere, pokušavaju da kontrolišu automobile koji napuštaju aerodrom i razbijaju vrata na terminalu, prenijela je agencija Beta.

Ruska vazduhoplovna uprava Rosavijacija prethodno je saopštila da je aerodrom zatvoren nakon što je grupa ljudi izašla na pistu. Saopštili su da su svi avioni koji su letjeli za Mahačkalu preusmjereni na druge aerodrome, prenio je Rojters.

U izvještajima medija iz te oblasti navodilo se da su se na aerodromu okupili demonstranti koji osuđuju akcije Izraela u Gazi.

Izrael je tada pozvao ruske vlasti da zaštite Izraelce i Jevreje.

U saopštenju Ministarstva spoljnih poslova u Jerusalimu pisalo je da izraelski ambasador u Moskvi sarađuje sa ruskim vlastima. „Država Izrael ozbiljno gleda na pokušaje nanošenja štete izraelskim građanima i Jevrejima bilo gdje“, navodi se u saopštenju.

Bonus video: