AP: Pretres kuća repera Šona Didi Kombsa u istrazi o trgovini ljudima

Nije jasno da li je Kombs meta istrage

7580 pregleda 1 komentar(a)
Tokom pretresa u Los Anđelesu, Foto: Reuters
Tokom pretresa u Los Anđelesu, Foto: Reuters

Dvije kuće repera Šona Didija Kombsa u Los Anđelesu i Majamiju pretresene su u ponedjeljak. Agenti federalne unutrašnje bezbjednosti i drugi nadležni za sprovođenje zakona sproveli su akciju u okviru istrage o trgovini ljudima u Njujorku, izjavila su dva zvaničnika za AP.

Nije jasno da li je Kombs meta istrage. Zvaničnici nisu ovlašćeni da javno razgovaraju o detaljima istrage i izjave za AP su dali pod uslovom da ostanu anonimni.

Kombs
Kombsfoto: Reuters

U saopštenju, istražni organi su naveli da su „sproveli akciju kao dio istrage koja je u toku, uz pomoć agenata Los Anđelesa, Majamija i lokalnih partnera za sprovođenje zakona".

Portparol kancelarije američkog tužioca na Menhetnu odbio je da komentariše. Niko nije odgovarao na poruke Kombsovim advokatima i drugim predstavnicima. Protiv Kombsa je podnijeto nekoliko tužbi za seksualni napad posljednjih mjeseci.

Jedan muzički producent podnio je tužbu u februaru, navodeći da ga je Kombs primoravao da traži prostitutke i tražio da ima seks sa njima. Kombsov advokat Šoun Holi rekao je o tim navodima da su nesporan dokaz da su njegove tvrdnje potpune laži.

Kombsova bivša djevojka, pjevačica Kesi, tužila ga je u novembru zbog navodnog višegodišnjeg seksualnog zlostavljanja, kao i silovanja. U tužbi se navodi da ju je prisiljavao na seks sa muškim prostitutkama dok ih je on snimao. Dan nakon podnošenja tužbe, došlo je do nagodbe.

Jedna žena je tvrdila da ju je rep producent silovao prije dvije decenije kada je imala 17 godina. Asošijeted pres ne navodi imena ljudi koji kažu da su bili seksualno zlostavljani osim ako se javno ne izjasne kao što je učinila Kesi.

Kombs je u izjavi naveo: „Nisam uradio nijednu od groznih stvari za koje me optužuju."

Kombs je među najuticajnijim hip-hop producentima i menadžerima u posljednje tri decenije. Ranije poznat kao Paf Dedi, izgradio je jednu od najvećih hip-hop imperija. Osnivač je izdavačke kuće Bad Boy Records i trostruki dobitnik Gremija koji je radio sa nizom vrhunskih umjetnika, kao što su Notorious B.I.G, Meri Džej Blajdž, Ašer, Lil Kim i Fejt Evans. Kreirao je liniju modne odjeće Sean John, pokrenuo Revolt TV kanal sa fokusom na muziku i producirao rijaliti program „Making the Band“ za MTV.

Bonus video: