De Niro: Tramp je klovn koji bi mogao da postane tiranin

De Nirovo obraćanje je zapravo organizovao predizborni tim demokratskog predsjednika Bajdena, dok je u isto vrijeme, na korak dalje, Tramp slušao svoje advokate koji se zalažu za oslobađajuću presudu u krivičnom postupku pokrenutom protiv njega

8051 pregleda 3 komentar(a)
De Niro, Foto: Reuters
De Niro, Foto: Reuters

Čuveni američki glumac Robert De Niro iznenada se danas pojavio u blizini suda u Njujorku kako bi javno napao kandidata za predsjedničke izbore, republikanca Donalda Trampa, za kojeg je rekao da je "klovn koji bi mogao da postane tiranin".

Glumac koji podržava sadašnjeg, demokratskog predsjednika Džozefa Bajdena, rekao je gledajući u trotoar Njujorka da je to "njegov kraj".

"Volim ovaj grad, ne želim da ga uništim. Donald Tramp ne samo da želi da uništi ovaj grad, već i zemlju i, na kraju krajeva, mogao bi da uništi i svijet", rekao je De Niro dugogodišnji protivnik bivšeg republikanskog predsjednika.

De Nirovo obraćanje je zapravo organizovao predizborni tim demokratskog predsjednika Bajdena, dok je u isto vrijeme, na korak dalje, Tramp slušao svoje advokate koji se zalažu za oslobađajuću presudu u krivičnom postupku pokrenutom protiv njega.

Glumac koji sada ima 80 godina, rekao je da je Tramp "klovn" i da su svi smatrali šalom njegovu kandidaturu za predsjednika 2016. godine.

"Kada se Tramp kandidovao 2016, bio je to kao šala, glupan koji se kandidovao za predsjednika. Zaboravili smo lekcije istorije koje nam pokazuju da drugi klovnovi nisu shvatani ozbiljno, sve dok nisu postali divlji diktatori", rekao je De Niro.

Dodao je da sada niko ne smije da se smije, već mora da se iskoristi jedinstvena prilika i da se glasa protiv njega - jednom zauvijek.

Bonus video: