Tramp: Komi je pokušao da me ucijeni

Tramp je odbacio sve insinuacije da su on ili njegova kampanja sarađivali sa Rusima, a dodao je i da ne bi imenovao Džefa Sešnsa za ministra pravde da je znao da će on sam sebe izuzeti iz istrage o navodnom miješanju Rusije u američke izbore
0 komentar(a)
Donald Tramp, Džejms Komi, Foto: Reuters
Donald Tramp, Džejms Komi, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.07.2017. 08:58h

Američki predsjednik Donald Tramp optužio je danas smijenjenog direktora FBI Džejmsa Komija da je pokušavao da ga ucijeni dokumentima koje navodno sadrže kompromitujuće informacije o njemu.

On je ponovio da ga je dvije nedjelje prije inauguracije Komi informisao da američke obavještajne agencije tvrde kako su se Rusi miješali u izbore sa ciljem da mu pomognu da pobijedi Hilari Klinton.

Komi mu je, kaže Tramp, kasnije rekao da postoji dosije sa sramnim detaljima o predsjedniku, uključujući i navode da Rusi imaju video snimak Trampa sa prostitutkama.

On je u intervjuu za Njujork tajms rekao da misli da mu je Komi rekao za dokumenta kako bi mu ukazao da ima nešto o njemu. Na pitanje da li misli da je Komi pokušavao da ga ucijeni, Tramp je rekao - "da, mislim".

U intervjuu Tramp je odbacio sve insinuacije da su on ili njegova kampanja sarađivali sa Rusima, a dodao je i da ne bi imenovao Džefa Sešnsa za ministra pravde da je znao da će on sam sebe izuzeti iz istrage o navodnom miješanju Rusije u američke izbore.

"Kako prihvatite posao, a onda se izuzmete? Da se izuzeo prije posla, ja bih rekao: Hvala Džef, ali neću te uzeti", rekao je Tramp.

Bonus video: