ZALIVSKE ZEMLJE ĆE RAZGOVARATI U KAIRU

Saudijska Arabija dobila odgovor Katara: Nerealni zahtjevi

Ti zahtjevi su poslati Kataru ranije kada je toj zemlji dat rok od 10 dana da na njih odgovori, što je isteklo u nedjelju. Nakon toga Kataru je dat dodatni rok od 48 sati
1 komentar(a)
Katar, Doha, Foto: Reuters
Katar, Doha, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.02.2019. 18:13h

Saudijska Arabija i njeni arapski saveznici saopštili su jutros da su primili odgovor Katara na njihovu listu zahtjeva, a u njemu je zvanična Doha saopštila da su zahtjevi koji su joj upućeni "nerealni". 

"Ministar (spoljnih poslova Saudijske Arabije) Adel al-Džubeir primio je od kuvajskog ministra šeika Mohamada Abdulaha al-Sabaha zvaničan odgovor Katara u vezi sa zahtjevima zemalja koje bojkotuju (Katar)", objavilo je na Tviteru saudijsko Ministarstvo spoljnih poslova dodajući da su se njih dvojica sreli u Džedi. 

I katarski ministar spoljnih poslova šeik Mohamed bin Abdulrahman al-Tani izjavio je juče da je nemoguće ispuniti zahtjeve arapskih zemalja. Al Tani je na konferenciji za novinare u Dohi rekao da je lista zahtjeva zemalja koje su izolovale Katar "nerealna i nesprovodiva". 

Ti zahtjevi su poslati Kataru ranije kada je toj zemlji dat rok od 10 dana da na njih odgovori, što je isteklo u nedjelju. Nakon toga Kataru je dat dodatni rok od 48 sati. 

Zalivske zemlje kratko su saopštile da su dobile katarski odgovor i da će o tome danas razgovarati u Kairu.