Zašto je bivši ljekar "pukao" i pucao u bolnici u Njujorku: Poslao pismo dva sata prije zločina?

Prema navodima "Njujork dejli njuza", Belo je okrivio drugog ljekara jer mu je uskratio šansu da dobije mogućnost da se bavi medicinom, a bolnicu smatra krivom zbog prekida saradnje prije dvije godine.
91 pregleda 1 komentar(a)
Henri Belo, Foto: Screenshot (YouTube)
Henri Belo, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 01.07.2017. 16:13h

"Njujork dejli njuz" objavio je da je primio i-mejl od bivšeg ljekara u bolnici u njujorškom predgrađu Bronks, Henrija Beloa dva sata prije nego što je on juče otvorio vatru u toj bolnici.

On je ubio jednu, a ranio šest osoba.

Prema navodima tog lista, Belo je okrivio drugog ljekara jer mu je uskratio šansu da dobije mogućnost da se bavi medicinom, a bolnicu smatra krivom zbog prekida saradnje prije dvije godine.

Belo je otišao u petak u bolnicu u Bronksu sa jurišnom puškom AM-15, koju je sakrio ispod bijelog labaratorijskog mantila, i počeo da puca u odjeljenju u kojem je nekada bio zaposlen.

Poslije toga je izvršio samoubistvo. Kako navodi AP, detektivi pokušavaju da utvrde šta je podstaklo Beloa da "pukne" dvije godine nakon što je dobio otkaz.

Oni, takođe, istražuju da li je tražio određenu osobu kada se popeo na 16. sprat i počeo da puca.

Prema navodima policijskog komesara Džejmsa Onila, on je prije nego što su ga policajci pronašli mrtvog dok su pretrazivali zgradu, pokušao da se zapali, prenio je ranije Rojters.

U pucnjavi je poginula jedna doktorka, a od šetoro povrijeđenih, pet je ozbiljno povrijeđeno, među kojima je jedna osoba pogođena u nogu, rekao je Onil

Gradonalčelnik Njujorka Bil de Blazio rekao je da je ovo izolovan incident vezan za radno mjesto i da nije teroristički akt.

"Njujork tajms" i "Njujork dejli njuz" su izvijestili, pozivajući se na neimenovane izvore, da je Belo sam dao otkaz jer nije želio da se suoči sa time da otkaz dobije od bolnice zbog optužbi za seksualno uznemiravanje.

Bonus video: