FILIPINI U HAOSU

Džihadisti objavili snimak skrnavljenja crkve u Maraviju

Više hiljada civila koji su željeli da pobjegnu od sukoba blokirano je nakon što je četvoročasovno primirje za evakuaciju stanovnika prekinuto zbog pucnjave.
3 komentar(a)
Filipini, Islamska država, Foto: Reuters
Filipini, Islamska država, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.02.2019. 05:27h

Novinska agencija Amak, koja podržava Islamsku državu, objavila je video snimak na kom se vidi kako džihadisti uništavaju vjerske simbole u jednoj crkvi u filipinskom gradu Maravi.

Kako je objavljeno na sajtu SITE, koji prati aktivnosti terorističkih grupa, borci Islamske države su potom i zapalili crkvu, prenosi Tanjug.

Više hiljada civila koji su željeli da pobjegnu od sukoba u opkoljenom gradu Maravi na Filipinima blokirano je nakon što je četvoročasovno primirje za evakuaciju stanovnika prekinuto zbog pucnjave.

Samo 134 osobe su danas oslobođene, manje nego prethodnih dana, uprkos nadama vlade da će više od 1.000 njih moći da napusti grad u kojem se već 13 dana vode intenzivni sukobi.

Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte smatra da će opsada biti gotova u narednim danima uprkos žestokom otporu ekstremista udruženih sa pripadnicima Islamske države na ostrvu Mindanao.