Njujork tajms: Tramp neće blokirati Komijevo svjedočenje

Saslušanja bivšeg direktora FBI bi mogla da izazovu još problema Trampu po pitanju navoda o ruskom miješanju u predsjedničke izbore u SAD prošle godine
1 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.06.2017. 16:00h

Predsjednik SAD Donald Tramp ne planira da blokira svjedočenje bivšeg direktora Federalnog istražnog biroa (FBI) Džejmsa Komija, zakazano za sljedeću nedelju, piše danas "Njujork tajms", pozivajući se na dva neimenovana viša zvaničnika, prenosi Tanjug.

Komi je predvodio istragu o mogućem miješanju Rusije u predsjedničke izbore u SAD 2016. godine, kada ga je Tramp prošlog mjeseca otpustio.

Zvaničnici Bijele kuće su u petak rekli da ne znaju da li će Tramp blokirati Komijevo svjedočenje pred senatskim Odborom za obavještajne poslove, prenosi Rojters.

Ta saslušanja bi mogla da izazovu još problema Trampu po pitanju navoda o ruskom miješanju u predsjedničke izbore u SAD prošle godine.

Na pitanje da li će se Tramp pozvati na "izvršnu privilegiju" kako bi spriječio svjedočenje Komija, portparol Bijele kuće Šon Spajser rekao je da će "očigledno, to biti razmotreno", prenio je USA Today

"Kako sam razumio, datum saslušanja nije još određen. Nisam još razgovarao sa savjetom. Ne znam kako će odgovoriti," rekao je Spajser novinarima.

Viša savjetnica Bijele kuće Kelijen Konvej izjavila je u petak da će Tramp odlučiti da li da iskoristi svoje predsjedničke moći i blokira svjedočenje Komija iduće nedjelje.

Bonus video: