Tramp: Kim je lud čovjek sa nuklearnim oružjem

Tramp je, međutim, rekao da su nedavna raketna testiranja propala i istakao: „Sve njegove rakete padaju. To je dobra vijest”
6 komentar(a)
Kim Džong Un, Foto: Reuters
Kim Džong Un, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.05.2017. 06:56h

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp rekao je u telefonskom razgovoru sa predsjednikom Filipina Rodrigom Duterteom da je sjevernokorejski lider Kim Džong-Un „ludak koji ima nuklearno oružje”, prenosi Tanjug.

Prema transkriptu razgovora, koji su objavili američki mediji, Tramp je rekao Duterteu da mu se zato ne smije dozvoliti da se ponaša kako hoće, prenio je AFP.

„Mi imamo veliku oružanu moć, veću nego on puta 20, ali ne želimo da je upotrijebimo”, rekao je Tramp, navodeći da je Pentagon u korejsko područje uputio dvije nuklearne podmornice prošlog mjeseca.

Tramp je, takođe, pitao Dutertea šta on misli da li je Kim stabilna ili nestabilna ličnost, na šta je filipinski lider odgovorio da um njihovog sjevernokorejskog kolege „ne funkcioniše i da bi on mogao da poludi u jednom trenutku”.

„Kim ima u svojim rukama opasnu igračku, koja bi mogla da stvori veliku agoniju i patnju cjelokupnog čovječanstva”, rekao je Duterte.

Tramp je, međutim, rekao da su nedavna raketna testiranja propala i istakao: „Sve njegove rakete padaju. To je dobra vijest”.

On je, takođe, zatražio od filipinskog lidera da pozove predsjednika Kine Sjia Đinpinga da izvrši pritisak na sjevernokorjeskog lidera.

Bijela kuća je okarakterisala razgovor koji je Tramp imao sa Duterteom 29. aprila kao veoma „prijateljski”, a američki predsjednik je nekoliko dana nakon tog razgovora javno izjavio da bi bio počastvovan da se sastane sa Kimom, kao i da je Tramp sada promijenio svoj stav prema sjevernokorejskom vođi, navodi AFP.

Bonus video: