AFP: Duterte leti kod svog heroja Putina

AFP navodi da će ovo petodnevno putovanje zacementirati dramatično poboljšanje odnosa dvije zemlje nakon prošlogodišnjeg Duterteovog dolaska na vlast i početka rastakanja decenija dugih savezništava Filipina sa SAD, koje Duterte optužuje za licemjerje i maltretiranje
0 komentar(a)
Rodrigo Duterte, Foto: Reuters
Rodrigo Duterte, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.05.2017. 07:09h

Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte danas leti za Rusiju kako bi se sastao sa svojim herojem, zatražio oružje i spoljnu politiku svoje zemlje dodatno udaljio od dugogodišnjeg saveznika SAD, navodi AFP.

Agencija navodi da će ovo petodnevno putovanje zacementirati dramatično poboljšanje odnosa dvije zemlje nakon prošlogodišnjeg Duterteovog dolaska na vlast i početka rastakanja decenija dugih savezništava Filipina sa SAD, koje Duterte optužuje za licemjerje i maltretiranje.

Navodi se da će se Duterte u četvrtak sastati sa Putinom, kojeg je opisao kao svog "omiljenog heroja" i naveo da među njima postoji lična veza zbog zajedničke strasti prema oružju i lovu.

Duterte je u petak izjavio da je jedan od prioriteta njegovog puta u Moskvu nabavka ruskih precizno navođenih bombi koje bi koristio u borbi protiv islamskih ekstremista na jugu Filipina.

Bonus video: