Predsjednik Filipina upozorava: Mogu 50 puta biti brutalniji od terorista

"Ukoliko želite da budem životinja, ja sam takođe naviknut na to. Isti smo", rekao je Duterte
3 komentar(a)
Rodrigo Duterte, Foto: Reuters
Rodrigo Duterte, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.04.2017. 14:20h

Predsjednik Filipina Rodrigo Duterte upozorio je da može biti 50 puta brutalniji od terorista u toj zemlji, istakavši da bi ih čak i pojeo kada bi ih žive zarobili vojnici, prenosi Anadolu Agency (AA).

Duterte je ranije prijetio smrću narkodilerima, ali su njegove današnje izjave dosegnule sasvim novi nivo kada je tokom ceremonije otvaranja sportskog turnira govorio o tome šta bi uradio teroristima koji izvode napade na Filipinima.

Duterte je, tokom posjete centralnoj provinciji Bohol gdje je nedavno osujećen napad, rekao da je naložio mornarici da bombarduje ekstremiste koji dolaze brodovima u potrazi za osobama koje će kidnapovati. On je tom prilikom ekstremiste nazvao životinjama.

"Ukoliko želite da budem životinja, ja sam takođe naviknut na to. Isti smo", rekao je Duterte poručivši da od terorista može biti 50 puta brutalniji.

Na Filipinima još od 1991. godine djeluje militantna grupa Abu Sajaf. Riječ je o radikalnoj grupi koja vodi borbu za nezavisnost muslimanskih provincija na Filipinima, a do sada su izveli na stotine bombaških napada, otmica i atentata.

Bonus video: