U Čikagu uhapšen 14-godišnjak zbog silovanja prenošenog na Facebook

Incident se dogodio sredinom marta, a žrtva je 15-ogodišnja djevojčica koja je nestala 19. marta i pronađena je dva dana kasnije. Ona je primljena u dječju bolnicu, a vlasti su otvorile krivičnu istragu seksualnog napada
76 pregleda 0 komentar(a)
Silovanje, nasilje u porodici
Silovanje, nasilje u porodici
Ažurirano: 02.04.2017. 10:55h

Policija Čikaga uhapsila je 14-godišnjaka u istrazi o grupnom silovanju tinejdžerke koje je uživo prenošeno preko Facebooka.

Policija je "uhapsila prvog od nekoliko maloljetnih delikvenata u slučaju seksualnog napada", napisao je sinoć preko Twittera portparol čikaške policije Entoni Guljemi.

U saopštenju policija je navela da će maloljetni osumnjičeni biti optužen za kriminalni seksualni napad, proizvodnju i širenje dječje pornografije.

Incident se dogodio sredinom marta, a žrtva je 15-ogodišnja djevojčica koja je nestala 19. marta i pronađena je dva dana kasnije. Ona je primljena u dječju bolnicu, a vlasti su otvorile krivičnu istragu seksualnog napada.

Kako se navodi u nastavku istrage očekuje se još hapšenja.

Policija nije znala za napad dok majka djevojčice nije prišla načelniku policije kad je izlazio iz policijske stanice u Čikagu i pokazala mu snimak.

Džonson je prema navodima portparola policije bio vidno uznemiren kada je to vidio, kako zbog sadržaja, tako i zbog činjenice da od oko 40 osoba koje su uživo to gledale niko nije ni pomislio da pozove vlasti.

Policija je navela da je u napadu učestvovalo oko pet ili šest muškaraca.

Policija Čikaga je 22. marta saopštila da traga za do šest osumnjičenih za silovanje tinejdžerke koja potiče iz siromašnog kvarta.

Video je povučen pošto je policija kontaktirala Facebook.

Ovaj video je drugi u poslednjih nekoliko mjeseci u kome je policija Čikaga istraživala napad prenošen uživo preko Facebooka.

U januaru su četiri osobe uhapšene kada su prikazane preko videa da navodno izazivaju i tuku mentalno zaostalog čovjeka.

Bonus video: