Partneri naše vlasti: Postavio suprugu za potpredsjednicu države

Ilham Alijev je optužen od strane mnogih opozicionih stranaka sa zapada, kao i boraca za ljudska prava da krši zakone, a mnogi novinari su ukazavali i na to da izbori u Azerbejdžanu nisu po pravilima, te da se vrše na najmanje rečeno sumnjiv način
16 komentar(a)
Ilham Alijev, Mihriban Alijeva, Foto: Beta-AP
Ilham Alijev, Mihriban Alijeva, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 21.02.2017. 21:37h

Predsjednik Azerbejdžana Ilham Alijev postavio je svoju ženu Mehriban za prvog potpredsjednika države, što znači da će ona preuzeti vlast ukoliko dođe do smrti prvog čovjeka, tj. njega.

Alijeva (52) izvršni direktor Nove partije Azerbejdžana koja je na vlasti, kao i predsjednik Hajdar Alijev fondacije, NVO oca njenog muža koji je vladao zemljom od 1993. do 2003. godine.

Ilham Alijev je optužen od strane mnogih opozicionih stranaka sa zapada, kao i boraca za ljudska prava da krši zakone, a mnogi novinari su ukazavali i na to da izbori u Azerbejdžanu nisu po pravilima, te da se vrše na najmanje rečeno sumnjiv način.

Zvaničnici Crne Gore su više puta isticali dobre odnose sa Azerbejdžanom, kao i najavljivali ulaganja te zemlje u Crnu Gore.

Svakako, jedan od poslednjih susreta je sastanak predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića sa ambasadorom Azerbejdžana Eldarom Hasanovom.

Crna Gora i Azerbejžan mogu dodatno unaprijediti međudržavnu saradnju i potrebno je da se zemlje zajednički posvete korišćenju tih mogućnosti, saopšteno je tada nakon sastanka crnogorskog predsjednika Vujanovića i Hasanova.

Bonus video: