Oteli i mučili dječaka sa posebnim potrebama pa prenosili preko FB

Dva mladića i dvije djevojke od po 18 godina, su završili u pritvoru u Čikagu nakon što je policija obavještena o snimku koji traje oko pola sata
99 pregleda 20 komentar(a)
Čikago mučenje, Foto: YouTube
Čikago mučenje, Foto: YouTube
Ažurirano: 05.01.2017. 12:42h

Četvoro mladih ljudi je uhapšeno nakon užasnog snimka na kome se vidi mladić kojeg drže kao taoca, biju ga i muče, a to sve prenose preko Facebook live opcije.

Dva mladića i dvije djevojke od po 18 godina, su završili u pritvoru u Čikagu nakon što je policija obavještena o snimku koji traje oko pola sata.

Na snimku se vidi kako četvoro tinejdžera drži mladića sa posebnim potrebama zarobljenog, a snimak je na Facebook postavila Britani Hering koja je potom obrisala objavu.

Žrtva se vidi kako skupljena leži u ćošku sa vezanim rukama i trakom preko usta, dok ga mučitelji šutiraju, udaraju i režu mu kose dok mu tjeme nije prokrvarilo.

Mučitelji su mu potom sjekli i kidali odjeću, a onda po ranama na glavi gasili cigarete. Na snimku se potom čuje "J***š" Donalda Trampa, j***š bijelce".

"To je užasno. Učini da se zapitaš šta pojedince motiviše da tako nekog tretiraju. Policajac sam 28 godina i vidio sam mnogo toga što niko ne treba da vidi, ali me i dalje iznenadi koliko još toga može sličnog da se vidi", naveo je Edi Džonson, supervizor policije Čikaga.

Žrtva mučenja je primljena u bolnicu odakle je pušten na kućni liječenje.

On je poznavao jednog od mučitelja jer je išao u školu sa njim, a oni su iskoristili to i ubacili ga u prethodno ukradeni kombi i iz predgrađa ga doveli u Čikago.

Policija ga je našla na ulici potpuno dezorijentisanog, ali u tom trenutku nisu bili svjesni da postoji video snimak na kom se vidi da je on žrtva nasilja.

Bonus video: