Duterte: Bacao sam ljude iz helikoptera u letu i opet bih to uradio

Senatorka Leila de Lima, jedna od Duterteovih kritičarki, kazala je da su njegove izjave razlog da bude razriješen dužnosti
5 komentar(a)
Rodrigo Duterte, Foto: Reuters
Rodrigo Duterte, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.12.2016. 09:38h

Kontroverzni filipinski predsjednik Rodrigo Duterte zaprijetio je filipinskim funkcionerima da će ih baciti iz helikoptera u letu ukoliko budu zloupotrebljavali javna sredstva, priznavši da je to učinio i ranije.

"Ko bude koristio javna sredstva za korupciju putovaće sa mnom u Manilu i gurnuću ga iz helikoptera dok budemo u vazduhu. Učiniću to, uradio sam to i ranije i mogu to uraditi opet", kazao je Duterte tokom gostovanja na televiziji. Na pitanje novinara da li se to zapravo desilo i da li je ubijena osoba bila otmičar, kao što su izvijestili lokalni mediji, Duterteov portparol Martin Andanar kazao je CNN-u: "To se dogodilo, sam je to rekao". Ovo nije prvi put da je Duterte priznao da je ubijao ljude. Ranije ovog mjeseca je izjavio da je ubijao kriminalce, a bio je optužen i za ubistvo državnog službenika. Senatorka Leila de Lima, jedna od Duterteovih kritičarki, kazala je da su njegove izjave razlog da bude razriješen dužnosti.

Bonus video: