OSNOVNI SUD U KOTORU

Mujoviću pritvor do 30 dana

Petar Mujović, rođeni je brat Radovana Mujovića, koji prema operativnim podacima policije važi sa visokokotiranog člana kavačkog kriminalnog klana

26028 pregleda 1 komentar(a)
Vukotić (arhiva), Foto: Savo Prelević
Vukotić (arhiva), Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.10.2020. 21:31h

Sudija za istragu kotorskog Osnovnog suda Špiro Pavićević odredio je pritvor do 30 dana Nikšićaninu Petru Mujoviću.

Mujoviću je tužilac na teret stavio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja.

U toku je istraga jer je Mujović prije dva dana naoružan uhapšen ispred stanice policije u kojoj je bio Kotoranin Jovan Vukotić, označen kao jedan od vođa škaljarskog klana.

Dvadesetogodišnji Nikšićanin Petar Mujović, koji je, prema operativnim podacima prekjuče planirao da likvidira navodnog vođu škaljarskog kriminalnog klana Jovana Vukotića od danas se nalazi u Istražnom zatvoru.

Kako je televiziji "Vijesti" kazao sudija za istragu kotorskog Osnovnog suda Špiro Pavićević, on je nakon saslušanja osumnjičenom odredio pritvor do 30 dana zbog nedozvoljenog držanja oružja. Sudija Pavićević nije želio detaljnije da govori o samom saslušanju, pa ni o načinu na koji se branio Mujović.

Kako saznaje televizija "Vijesti", ovaj Nikšićanin u prisustvu svog branioca kratko je kazao da priznaje izvršenje krivičnog djela, odnosno da je u četvrtak sa sobom nelegalno nosio pištolj, navodno zbog lične zaštite. Na pitanja nije želio da odgovara.

I pored činjenice da se Mujoviću na teret stavlja djelo iz nadležnosti osnovnog tužilaštva, sagovornik tv "Vijesti" ističe da se istraga o ovom slučaju nastavlja i da se prikupljaju podaci o tome ko je Vukotiću nacrtao metu. To je ujedno razlog što slučaj detaljno ispituju pripadnici specijalnog policijskog odjeljenja.

Osumnjičeni Mujović je uhapšen prekjuče, kod zgrade kotorske policije.

Izvor "Vijesti" iz istrage ističe da su pripadnici policije primijetili mladića sumnjivog ponašanja, nakon čega su ga nadgledali kako preko video nadzora, ali i obilaskom terena.

Kada su vidjeli da se, objašnjava naš sagovornik, mladić šeta samo oko zgrade policije u kojoj se u tom trenutku nalazio Vukotić, bilo im je jasno koja je njegova namjera.

Prišli su mu, legitimisali, a potom pretresom kod njega pronašli češku zbrojevku s metkom u cijevi i kriptovani telefon. Hapšenju se, dodaje isti sagovornik nije opirao.

Nedugo zatim, on je inspektorima priznao da je planirao da ubije Vukotića, a pregledom njegove “kripte” bilo je jasno da je likvidacija naručena putem poruka.

Za sada nijesu poznati identiteti osoba sa kojima se Mujović dopisivao.

Petar Mujović, rođeni je brat Radovana Mujovića, koji prema operativnim podacima policije važi sa visokokotiranog člana kavačkog kriminalnog klana.