Centar za djecu sa smetnjama u razvoju gradiće se na Seljanovu

Novi objekat će biti izgrađen na mjestu postojećeg – barake koju koristi Crveni krst "a koja se jednim dijelom nalazi ispred jednog od ulaza susjedne stambene zgrade"
203 pregleda 0 komentar(a)
Barake crvenog krsta, Tivat, Foto: Opština Tivat
Barake crvenog krsta, Tivat, Foto: Opština Tivat
Ažurirano: 02.11.2018. 14:34h

Opština Tivat odlučna je da izgradi integrisani multifunkcionalni objekat na urbanističkoj parceli 5c u zahvatu DUP "Seljanovo", u kome će biti smješten Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju, Crveni krst, prostor mjesne zajednice i dnevni boravak za stare osobe koji će opsluživati geronto domaćice, saopšteno je danas iz kabineta tivatskog gradonačelnika dr Siniše Kusovca (DPS).

"Za realizaciju projekta na ovoj lokaciji već postoje sve neophodne pretpostavke u vidu planske dokumentacije, odnosno projekat i građevinska dozvola. Sredstva za izgradnju su obezbijeđena kapitalnim budžetom Opštine Tivat i iznose oko 450 hiljada eura. Raspodjela prostora među institucijama koje će dobiti prostorije u budućem objektu biće definisana sporazumom o regulisanju međusobnih prava i obaveza, a o kome će se prethodno izjasniti Skupština Opštine Tivat", navodi se u saopštenju.

Novi objekat će biti izgrađen na mjestu postojećeg – barake koju koristi Crveni krst "a koja se jednim dijelom nalazi ispred jednog od ulaza susjedne stambene zgrade".

Na toj lokaciji je, tvde iz lokalne uprave, prema urbanističko tehničkim uslovima, dozvoljena visoka spratnost-podrum, prizemlje i tri sprata, "te je planirani objekat potpuno u skladu sa propisanim.“

Stanari obližnje lamele C-1 koja ima dva sprata, već duže vrijeme bune se protiv namjere Opštine da im na manje od četiri metra od njihovih fasada podigne trospratnicu koja će ih kako kažu, poklopiti i narušiti im uslove života i obezvrijediti omovinu.

"Visina budućeg objekta, takođe, ne prelazi visinu objekata u okruženju te se ne radi o bilo kakvom 'poklapanju' okruženja. Opština je već izradila idejni projekat tog objekta za koji su, i građani u razgovoru sa predstavnicima Opštine, naveli da je veoma dobar i na, kako su sami istakli, svjetskom nivou", kažu iz Kusovčevog kabineta dodajući da prethodno razmatrana lokacija za Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama u parku, u blizini zgrade Doma zdravlja Tivat "nije odgovarajuća iz više razloga".

"Najvažniji su da je lokacija u neposrednoj blizini Službe hitne pomoći i na par metara od gradske kapele. Takvo okruženje je neprihvatljivo za lokaciju bilo kakvog smještaja starih osoba i djece", uvjereni su u Opštini.

Bonus video: