Kako da izmjerite rang vašeg sajta na Web-u

To što je sajt postavljen na Web je samo početak velikog rada, koji treba firmama da omogući veću vidljivost na tržištu
106 pregleda 0 komentar(a)
Alexa site, Foto: Screenshot (Alexa)
Alexa site, Foto: Screenshot (Alexa)
Ažurirano: 29.08.2014. 12:47h

Posjedovanje sajta se podrazumijeva danas u poslovnom svijetu. Nažalost, veliki broj firmi se zadovolji samom činjenicom da ima svoju stranicu i smatra da je to sasvim dovoljno za unapređenje njihovog posla.

To što je sajt postavljen na Web je samo početak velikog rada, koji treba firmama da omogući veću vidljivost na tržištu.

Za početak vas pozivamo da napravite mali test i vidite kako se vaš sajt rangira na Web-u pomoću sledećih besplatnih alata:

Ovaj servis pokazuje rang vašeg sajta u odnosu na sve ostale sajtove na svijetu, a u zavisnosti od kvaliteta vašeg sajta, može da vam pokaže i rang u vašoj zemlji. Manji broj, rang vam je bolji. Interesantan je i zbog toga što ovdje možete vidjeti rang listu najboljih sajtova na svijetu, kao i rang listu najboljih sajtova u vašoj zemlji.

Ovo je jedan od načina na koji Google određuje važnost vašeg sajta. Ocjena je od 1 do 10. Veći broj, znači da je vaš rang bolji. Imajte na umu da je Google veoma strog, te da treba da budete prezadovoljni ako u ovom trenutku vaš sajt ima rang 3 ili više. U današnje vrijeme, kada je redovno ažuriranje i kvalitet sadržaja najvažniji faktor za određivanje ranga sajta, Google page rank je malo izgubio na važnosti.

Ovaj alat radi prilično zanimljivu analizu vašeg sajta. Ocjena je od 1 do 100. Veći broj znači da je rang vašeg sajta bolji. Možete vidjeti koji je kvalitet vašeg sajta u sledećim kategorijama: SEO, blog, socijalni mediji, linkovi koji upućuju na vaš sajt, mobilna verzija sajta.

Pitanje za vas: Da li ste do sada mjerili rang vašeg sajta? Da li ste nešto pokušali da unaprijedite nakon mjerenja? Komentare možete ostaviti na Facebook stranici facebook.com/itpodrska.

http://www.2bi.me/blog53.html

Bonus video: