URA: Lekcije o demokratiji ne mogu da dijele oni koji su u javnosti prepoznati po izbornim krađama

Kako su naveli iz GP URA, smiješna je i paradoksalna kukanjava koju posljednja dva dana slušaju od DPS-a i njegovih “satelita”.

11659 pregleda 15 komentar(a)
URA, Foto: Građanski pokret URA
URA, Foto: Građanski pokret URA

Lekcije o demokratiji ne mogu da dijele oni koji su u javnosti prepoznati po izbornim krađama, poručili su iz Građanskog pokreta (GP) URA.

Iz te stranke su reagovali na saopštenja Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokrata (SD) koji optužuju GP URA za neregularnosti prilikom ponovljenih izbora u golijskom selu Javljen.

Kako su naveli iz GP URA, smiješna je i paradoksalna kukanjava koju posljednja dva dana slušaju od DPS-a i njegovih “satelita”.

Prema njihovim riječima, nevjerovatno je da lekcije o demokratiji pokušavaju da dijele oni koji su u javnosti prepoznati po izbornim krađama.

"Ne mogu lekcije o demokratiji dijeliti oni koji su poznati po kupovini glasova, zloupotrebama državnih i lokalnih resursa u partijske svrhe, članovima koji su pravnosnažnim sudskim presudama dokazano umiješani u brojne afere, poput afera Snimak i Koverta”, kazali su iz GP URA.

Iz te partije su ocijenili da je apsurdno da oni koji su kupovali odbornike i poslanike, i time grubo prekrajali izbornu volju građana, pokušavaju da javnost uče o izbornim pravima.

Kako su naveli, bilo je za očekivati da će DPS i SD, koji su bili u sastavu opštinske izborne komisije i biračkih odbora u Nikšiću, sami i inicirati ponavljanje izbora na određenim biračkim mjestima za koje je bilo osnova.

“Ali, po ko zna koji put, ispostavlja se da su samo za DPS i njegove satelite, krađa izbornog materijala, neslaganje broja glasačkih listića i kontrolnih kupon i nedostatak štampanog izvoda iz biračkog spiska normalna pojava u izbornom danu”, kazali su iz URA-e.

Oni su rekli da se u selu Javljen ništa nezakonito nije dogodilo.

Birači su, dodaju iz URA-e, i u nedjelju, kao i 14. marta, jasno poručili DPS-u šta misle o njihovoj politici u Nikšiću.

“Nikšićani i Nikšićanke ne zaboravljaju da ljudi u Goliji mogu stići samo pješke ili na konjima do svojih katuna, jer im se DPS lokalna samouprava svetila zbog njihove slobodno izražene volje na svim prethodnim izborima. Toliko o demokratiji i izbornim pravima pod koalicijom DPS-SD”, zaključili su iz URA-e.

Bonus video: