Seljanovo: Stanari će od Kusovca tražiti i novčano obeštećenje

Nova peticija stanara lamele na Seljanovu zbog namjere Opštine da gradi višespratnicu u dvorištu
157 pregleda 0 komentar(a)
Seljanovo, Foto: Siniša Luković
Seljanovo, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 31.10.2018. 16:08h

Stanari lamele C-1 u Zagrebačkoj ulici broj 15 na Seljanovu, predali su gradonačelniku Tivta Siniši Kusovcu peticiju sa potpisnicima 25 stanara te zgrade, kojom traže da predsjednik Opštine odustane od namjera da lokalna uprava na placu koji se nalazi odmah ispred te lamele, podigne višespratnicu.

Na toj lokaciji još od 1979. godine nalazi se dotrajala baraka površine oko 250 kvadrata u vlasništvu Crvenog krsta. Plan opštinara je da na placu ne mnogo većem od gabarita aktuelne barake, izgrade veliku zgradu spratnosti P+3, a u kojoj će u prizemlju biti smješten Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama, a na spratovima prostorije će dobiti tivatski Crveni krst, Mjesna zajednica i Dnevni centar za starije osobe.

U zgradi ima 11 stanova u kojima živi skoro 45 ljudi. U peticiji oni traže od gradonačelnika da umjesto trospratnice, na placu u njihovom komšiluku Opština podigne manju zgradu spratnosti P+1+Pk maksimalne visine 6,3 metra. Podsjećaju da su lani postigli takav dogovor sa bivšom gradonačelnicom Snežanom Matijević, tadašnjim potpredsjednicima Opštine Kusovcem i Dejanom Maslovarom, te direktorom Direkcije za investicije i razvoj Peđom Obradovićem.

„Dolaskom na mjesto gradonačelnika, vi ste taj revidirani i izvršni konačni projekat zanemarili, to jest pogazili sve ono što je ranije, uz vaše aminovanje, dogovoreno. Pošto uporno zagovarate stari (prvobitni) projekat zgrade sa tri sprata koji je ranije zagovarao i vaš bliski kolega - istomišljenik Ivan Novosel, mišljenja smo da je u pitanju zakulisna igra sa nekom od građevinskih firmi i skoro da smo sigurni da je u pitanju korupcija“, piše u tekstu peticije. Ističu da neće dozvoliti da se na manje od četiri metra od fasade njihove zgrade podigne trospratnica. Kusovcu su poručili da će kolektivno, protiv Opštine Tivat i njega lično kao lica odgovornog za zakonit rad lokalne uorave, ukoliko ne odustane od te namjere, „podnijeti tužbu zbog ugrožavanja naših prava na zdravu životnu sredinu, narušavanja uslova života i obezvređivanja naše imovine, a sve praćeno adekvatnim novčanim odštetnim zahtjevom“.

Bonus video: