Arčer: Džo Bajden se bar 20 puta uključivao u sastanke njegovog sina, tako su demonstrirali moć i završavali poslove

Arčer, koji je osuđen za bezbjednosne prevare u nevezanom slučaju i kog čeka dugogodišnja zatvorska kazna, tvrdi da se to dešavalo dok je Džo Bajden bio potpredsjednik

11872 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Bivši poslovni partner porodice Bajden, Devon Arčer, rekao je da se američki predsjednik Džo Bajden najmanje 20 puta telefonski uključio u poslovne sastanke i da je to bio ključni dio strategije njegovog sina Hantera Bajdena da ugovori krupne poslove.

"To je bilo indicija moći i supstance", kazao je Arčer, prema tvrdnjama republikanskog kongresmena Endija Bigza koji je saslušavao Arčera iza zatvorenih vrata, javlja Vašington Tajms.

Arčer, koji je osuđen za bezbjednosne prevare u nevezanom slučaju i kog čeka dugogodišnja zatvorska kazna, tvrdi da se to dešavalo dok je Džo Bajden bio potpredsjednik.

Navodi da je to bilo sa ciljem da se ubijede strani državljani da uđu u posao sa Bajdenovim sinom.

Jedan od tih poslova je bilo i članstvo u bordu ukrajinske energetske kompanije Burisma.

Demokrate sa druge strane tvrde da Džo Bajden u tome nije učestvovao, i da Arčer svjedoči da je Hanter Bajden kreirao "iluziju dostupnosti" svog oca, i da predsjednik SAD u tome nije imao učešća.

Demokratski kongresmen Den Goldman tvrdi da je Bajdenova komunikacija sa sinovim saradnicima bila "usputna", da se radilo o kurtoazijama o vremenu i tome šta se dešava i da se nikada nije govorilo o poslu.

Bonus video: