Tivat: Baraka Crvenog krsta ide Opštini

Gradnji nove zgrade protive se stanari obližnje dvospratne lamele C-1
146 pregleda 0 komentar(a)
Baraka CK Seljanovo, Foto: Siniša Luković
Baraka CK Seljanovo, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 09.11.2018. 08:42h

Opština Tivat i Crveni krst potpisaće sporazum o regulisanju međusobnih prava i obaveza u vezi višenamjenskog objekta kojeg će lokalna uprava Tivta podići na svom placu u Zagrebačkoj ulici na Seljanovu, a na kojoj se trenutno nalazi dotrajala baraka u vlasništvu Crvenog krsta.

Po sporazumu koji treba da odobre odbornici na predstojećoj sjednici lokalnog parlamenta 16. novembra, Opština će Crvenom krstu ustupiti dio prostorija u novoj zgradi gabarita Po+P+3, ukupne korisne površine 900 kvadrata, a koju lokalna uprava namjerava da podigne na placu površine samo 453 kvadrata. U novoj zgradi, čijoj se gradnji u toliko velikim gabaritima oštro protivi četrdesetak stanara obližnje dvospratne lamele C-1 od koje će nova višespratnica biti udaljena samo četiri metra, Crveni krst Tivta dobiće u vlasništvo podrumski prostor od 125 kvadrata, poslovni prostor od 23 kvadrata u prizemlju i poslovni prostor od 75 kvadrata na prvom spratu, kao pravo korišćenja zajedničkih prostorija - hodnika, stepeništa i lifta.

Zauzvrat, Crveni krst Opštini ustupa dotrajalu baraku koju će lokalna uprava srušiti o svom trošku, kako bi počela izgradnju nove višespratnice, a u kojoj će biti smješten Crveni krst, Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama, Dnevni centar za stare i prostorije Mjesne zajednice. Tokom perioda od iseljenja barake do useljenja u novoizgrađeni objekat, Opština će Crvenom krstu za njegov rad i aktivnosti, besplatno ustupiti prostorije ukupne površine nešto preko 100 kvadata u prizemlju Doma kulture u Gradiošnici.

Bonus video: