UP: U Podgorici rasvijetljeno 19 krivičnih djela iz oblasti suzbijanja imovinskog kriminaliteta

Iz UP je rečeno i da su službenici CB Podgorica u periodu od 05. do 08. avgusta ove godine, rasvijetlili još tri imovinska delikta – tri krivična djela krađa počinjena u Podgorici, za čije izvršenje su osumnjičene četiri osobe
0 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 14.08.2018. 13:21h

Podgorička policija rasvijetlila je 19 krivičnih djela iz oblasti suzbijanja imovinskog kriminaliteta, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

"Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica, Stanice kriminalističke policije za suzbijanje imovininskog kriminaliteta, juče su lišili slobode i državnom tužiocu za maloljetnike u ODT u Podgorici, uz poseban izvještaj, priveli A.E. (14) iz Podgorice, zbog osnovane sumnje da je počinio 16 krivičnih djela teška krađa u produženom trajanju. On je, kako se sumnja, krivična djela izvršio na način što je, u periodu od 05.11.2017. do 13.08.2018. godine, upotrebom podesnog sredstva, u najvećem broju slučajeva šrafcigera, lomio stakla na putničkim motornim vozilima i iz unutrašnjosti otuđio novac, novčanike, dokumenta, sat, zlatni nakit, tablet, lap top, računar, fotoaparat, električnu kosačicu, dvije digitalne vage, kofere, lične stvari, garderobu, razni alat i druge predmete", kazali su iz UP.

Iz UP je rečeno i da su službenici CB Podgorica u periodu od 05. do 08. avgusta ove godine, rasvijetlili još  tri imovinska delikta – tri krivična djela krađa počinjena u Podgorici, za čije izvršenje su osumnjičene četiri osobe.

"Naime, slobode je lišen B.C. (14) iz Podgorice koji je osumnjičen da je iz taksi vozila otuđio 150 eura. Takođe, slobode je lišen i S.S. (36) iz Podgorice koji je osumnjičen da je iz hodnika zgrade, sa prvog sprata, otuđio bicikl. Posebni izvještaj nadležnom tužiocu podnijet je i protiv I.J. (24) i V.R. (18), takođe iz Podgorice, koji su osumnjičeni da su iz radnje „Bla Bla“ iskoristili nepažnju prodavca i otuđili robotizovani usisivač", saopšteno je iz Uprave policije.

Preporučujemo za Vas