Rusi osveštali most da smanje broj nesreća

Stanovnici grada Nižnji Novgorod zatražili pomoć "više sile" da bi se smanjio broj saobraćajnih nesreća na njihom lokalnom mostu
2 komentar(a)
Ažurirano: 01.02.2013. 15:45h

Most na reci Oki u Nižnjem Novgorodu osveštan je i pokropljen svetom vodicom radi zaštite od saobraćajnih nesreća.

Dok je sveštenik obavljao čin osveštavanja, prešavši cio most, obustavljen je saobraćaj, javila je Vjerska informativna agencija (VIA).

Mizinski most se nalazi na ušću rijeke Oke, duge 1.500 kilometara, u Volgu, kod Nižnjeg Novgoroda, 460 kilometara istočno od Moskve. Uprkos mnogim mjerama koje su gradske vlasti preduzimale u cilju smanjenja saobraćajnih nesreća na samom mostu, na kojem su se prošle godine dogodile 22 nesreće, u kojima je poginulo osmoro, a povrijedjeno 28 ljudi.

Konstatovano je da je potrebno da se zatraži pomoć "više sile", prenosi VIA.

Ovo nije prvi put da Rusi prizivaju "višu silu" da ih zaštiti, čuveno je i osveštavanje Sojuza, rakete koja sa kosmodroma Bajkonur u svemir odnosi nove članove posade svemirske stanice Mir.

I u glavnom gradu ruske oblasti Buratije, Ulan-Udeu, gdje budisti čine većinu stanovnika, budistički sveštenik redovno osveštava najvažnije gradske raskrsnice više puta tokom godine, radi "smanjenja broja udesa".

Galerija

Bonus video: