Ko je sa kime razgovarao telefonom

Na današnjem glavnom pretresu pročitan je dopunski nalaz vještačenja vještaka za telekomunikacije Predraga Boljevića
1869 pregleda 3 komentar(a)
Sa današnjeg pretresa, Foto: Screenshot (YouTube)
Sa današnjeg pretresa, Foto: Screenshot (YouTube)

Čitanjem dopunskog nalaza vještačenja vještaka za telekomunikacije Predraga Boljevića, danas je nastavljeno suđenje okrivljenima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u oktobru 2016, pred specijalnim vijećem Višeg suda u Podgorici kojim predsjedava sudija Suzana Mugoša. Glavni pretres se nastavlja i sjutra.

Na glavnom pretresu pročitan je dopunski nalaz vještačenja vještaka za telekomunikacije Predraga Boljevića. U nalazu se, između ostalog, navodi da je svjedok saradnik Saša Sinđelić ostvario komunikaciju sa brojem telefona koji koristi svjedok Mirko Velimirović. Sinđelić je razmjenjivao poruke sa optuženima Bratislavom Dikićem i Nemanjom Ristićem.

U nalazu piše i da je službeni vozač DF-a optuženi Mihalo Čađenović komunicirao sa Ananijem Nikićem, te da je optužena Branka Milić ostvarila komunikacije sa Slavkom Nikićem, Milanom Pavasovićem i Draganom Kekićem.

Sudija je vještaku danas dala rok od dva sata da sudu dostavi sistematizovan nalaz, jer ga je u ovoj formi nemoguće čitati.

„Nemoguće je sada, na ovaj način, čitati nalaz sa izmjenama i dopunama. Dostavite sudu u elektronskoj formi sistematizovan nalaz sa tabelama koje ste priložili sudu u papirnoj formi”, rekla je sudija Mugoša.

Nakon pauze. glavni pretres je prekinut i biće nastavljen sjutra.

Za krivično djelo pokušaj terorizma, optuženi su ruski državljani Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, kojima se sudi u odsustvu kao i srpskim državljanima Nemanji Ristiću i Predragu Bogićeviću. Optuženi su i Bratislav Dikić, lideri Demokratskog fronta Milan Knežević i Andrija Mandić i Mandićev vozač Mihailo Čađenović.

Optužnicom su obuhvaćeni i srpske državljanke Kristina Hristić i Branka Milić, koje se brane sa slobode, kao i njihovi sunarodnici - Srboljub Đorđević, Dragan Maksić, Milan Dušić koji su u pritvoru. Postupak je razdvojen protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića.

Bonus video: