Podignuta optužnica protiv Kisić Petrović: Planirala tri ubistva?

Prema informacijama “Vijesti”, optužnicom je kao član kriminalne organizacije, označen i njen sin Kristofer
9532 pregleda 10 komentar(a)
Danijela Kisić Petrović, Foto: Privatna arhiva
Danijela Kisić Petrović, Foto: Privatna arhiva

Specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv slikarke iz Bara Danijele Kisić Petrović i dostavilo akt podgoričkom Višem sudu na razmatranje.

Prema informacijama “Vijesti”, optužnicom je kao član kriminalne organizacije, označen i njen sin Kristofer.

Kisić Petrović u pritvoru je od početka novembra, kada je uhapšena zbog sumnje da je organizovala kriminalnu grupu i da je naručila tri likvidacije osoba iz Bara.

Prema tvrdnjama iz tužilaštva, za ta ubistva nudila je više desetina hiljada eura.

Na njenoj listi bili su advokat Rifat Feratović i još dvije osobe iz Bara, koje su svjedočili u postupku koji je osumnjičena vodila vezano za imovinu.

Taj slučaj označen je tajnim, ali se u rješenju Apelacionog suda kojim se produža pritvor osumnjičenoj, pominju detalji iz optužnice.

“Iz iskaza svjedoka F. R. koji je svjedočio pred tužilaštvom 2. 3. 2018. godine, dakle nakon pokretanja istrage protiv okrivljenog P. K., a koji svjedok je u svom svjedočkom iskazu istakao da mu je D. I. saopštio da okrivljena traži nekog iz B. da ga ubije i nudi 30.000 eura za to, te da ubije i jednu porodicu Đ. iz T., za čije ubistvo traži nekog iz Srbije i nudi od 10.000 do 15.000 eura, da mu je D.I. tom prilikom predao fotografije i adrese tih lica, a predao mu je i štampane lažne izjave za D. I., R. Z., Đ. E. i L. S., koje im je okrivljena pripremila za svjedočenje u predmetu P.br.846/16 pred Osnovnim sudom u Cetinju i obećala novčani poklon od 500 eura nakon takvog lažnog svjedočenja”.

Objšnjava se da su te tvrdnje istražiteljima potvrdili i saslušani svjedoci.

“D.I. je u svom svjedočkom iskazu istakao u bitnom da je vršio poslove stražara kod objekta P., da je bio prisutan par puta kada se D. K.P. žalila na neke ljude da joj rade o glavi, da mora nešto da preduzme, da su advokat F. i porodica iz T. (muž i žena čijih se imena ne sjeća) bili trn u oku D.K.P., te da je D. planirala njihovu likvidaciju, a o čemu je, kada je shvatio da ona stvarno želi da likvidira ove ljude, odnosno da plati novcem da se likvidiraju, obavijestio advokata F.”, navodi se u spisima suda.

Slikarka je oktobra prošle godine potpisala sporazum o priznanju krivice, nakon čega joj je zbog arsenala oružja pronađenog u njenoj kući dosuđeno šest mjeseci kućnog pritvora i novčana kazna od 50.000 eura, koju je trebalo da uplati u humanitarne svrhe. Mjesec kasnije opet je uhapšena.

Bonus video: