"Čuvajte se Kana"

To piše na papiru, koji je Gordana Šaranović, supruga ubijenog Slobodana Šaranovića, predala specijalnoj tužiteljki Lidiji Vukčević
14325 pregleda 0 komentar(a)
Alan Kožar, Foto: Savo Prelević
Alan Kožar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.02.2019. 07:55h

Čuvajte se Kana. Momak iz Budve živi negdje u brdo, ne znam tačno gdje, negdje preko puta Perle.

To piše na papiru, koji je Gordana Šaranović, supruga ubijenog Slobodana Šaranovića, predala specijalnoj tužiteljki Lidiji Vukčević.

Navodno, riječ je o zapisniku koji je njen suprug vodio sa Zoricom Dinić, majkom Milana Dinića koji je sa Alanom Kožarom optužen za stvaranje kriminalne organizacije koja je planirala ubistvo Šaranovića.

O toj optužnici juče se vijećalo u podgoričkom Višem sudu.

“Zapisnik” je navodno sačinjen nedugo nakon što je Dinić predao pištolj Šaranoviću i priznao mu da je dobio nalog da ga likvidira, decembra 2016.

Vještačenjem u Forenzičkom centru utvrđeno je da je Dinićeva pisala odgovore, crtala skicu kuće Kožara i potpisala zapisnik.

Iako se u obrazloženju optužnice navodi da se DNK majke optuženog Dinića nalazi na koverti i dvije od četiri strane zapisnika, branilac optuženog Kožara, advokat Zoran Piperović, kazao je da je njen biološki trag nađen samo na unutrašnjoj strani koverte.

Nakon seta pitanja na koja je navodno pisano odgovorila Šaranoviću, Dinićeva ga upozorava i da obrati pažnju na “njegovog čovjeka sa bradom”, jer sumnja da odaje informacije o njegovom kretanju.

“Jer čim njega Milan vidi, njemu stigne poruka o Vašem kretanju - Da li ste izašli, ušli, pošli. Ovo je samo sumnja, jer se dešavalo”, piše na tom papiru.

Šaranović, kako piše, pita da li je njen sin dobio neke pare unaprijed za njegovo ubistvo i ako jeste koliko, a Dinićeva odgovara: “Dao je 2.000, ali ne zbog vas, već kao pomoć za moju kćerku koja mora na još jednu operaciju. A cijena je stan u Srbiju, nama pomoć i troškovi, advokate i zatvor ako ga uhvati”.

Branioci optuženih, advokati Piperović i Lekić tražili su od vijeća sudije Borisa Savića da obustavi postupak, ističući da u pismu nema nečega što je pravno relevantno.

Piperović je podsjetio da je Šaranović tokom saslušanja kod tužiteljke Maje Jovanović tvrdio da mu ne prijeti nikakva opasnost. On je pitao - šta je to učinio Kožar.

“Ako lice A da licu B kanister sa gorivom i šibicu da licu C zapali kuću, pa lice B drži kanister neko vrijeme i na kraju ga odnese licu C i kaže mu da je trebao da zapali kuću po nagovoru lica A, ali to nije uradio, onda se postavlja pitanje koje djelo je lice A počinilo”, rekao je advokat.

U optužnici piše da je Kožar za ubistvo Šaranovića obećao Diniću 100.000 eura i stan u Beogradu, kao i da će mu platiti advokate ako bude otkriven

Bonus video: