Mirković izručen Srbiji nakon hapšenja u Budvi

Mirković je pravosnažno osuđen na godinu dana zatvora zbog sporne nabavke novogodišnjih paketića kojim je budžet Zaječara oštećen za 14 miliona dinara
7242 pregleda 3 komentar(a)
Mirković, Foto: Screenshot/Youtube
Mirković, Foto: Screenshot/Youtube

Nekadašnji predsjednik Skupštine opštine Zaječar Saša Mirković izručen je jutros oko četiri iz Crne Gore Srbiji, pošto je u petak uhapšen u Budvi, prenosi Tanjug.

Kako javljaju beogradski mediji, on će biti prebačen u Okružni zatvor u Beogradu, u kojem će izdržavati kaznu zatvora od godinu dana.

Mirković je pravosnažno osuđen na godinu dana zatvora zbog sporne nabavke novogodišnjih paketića kojim je budžet Zaječara oštećen za 14 miliona dinara.

Mirković je osuđen jer je prekoračivši granice svojih ovlašćenja usmeno naložio svojoj saradnici da izvrši nabavku robe, ne pridržavajući se Zakona o javnim nabavkama.

Firma "Smart idea", sa sjedištem u Budvi, koju je, kako piše u Centralnom registru privrednih subjekata osnovala Vladana Zipalov, dugogodišnja poslovna saradnica osuđenog estradnog menadžera Saše Mirkovića, planirala je da u Budvi 24. i 25. avgusta, organizuju manifestaciju “Guča u Budvi”.

“Vijestima” je iz kabineta gradonačelnika Budve Marka Carevića potvrđeno da je “Smart idea” spremna da snosi sve troškove organizacije, te da im se jedini zahtjev svodio da im Opština ustupi prostor bez naknade, plato na Jazu ili stadion na Lugovima.