Knežević: Neću jačati Mandića, objaviću cijeli snimak sa Stijepovićem

"Ideološki se razlikujem sa Frontom i Mandićem, a mislim da Mandić više igra na republikansku politiku i na sukob koji republikanci imaju sa demokratama"
36553 pregleda 52 komentar(a)
Knežević, Foto: Screenshot/Youtube
Knežević, Foto: Screenshot/Youtube
Ažurirano: 20.11.2019. 10:24h

Biznismen i predsjednik Atlas grupe Duško Knežević kazao je da nema namjeru da jača jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) Andriju Mandića.

"Mi se ideološki razlikujemo. Ja sam kako Andrija Mandić kaže NATO tajkun, a on je čovjek koji zastupa rusku politiku i ruski uticaj na Balkanu", istakao je Knežević tokom uklučenja uživo na Instagramu odgovarajući na pitanje da li namjerava da ojača Demokratski front i Andriju Mandića u ratu koji je objavio Džordžu Sorošu i svim njegovim međunarodnim ekspoziturama.

Knežević je dodao da Džordža Soroša lično poznaje sa sastanaka sa Bilom Klintonom u Njujorku.

"Ideološki se razlikujem sa Frontom i Mandićem, a mislim da Mandić više igra na republikansku politiku i na sukob koji republikanci imaju sa demokratama, počinjanja nove kampanje za izbore partijske i kasnije za američke izbore iduće godine", kazao je Knežević odgovarajući na isto pitanje.

Mandić je 17. novembra kazao da patriotske snage u Crnoj Gori moraju stati na put Sorošu.

Knežević je kazao i da će objaviti kompletan razgovor koji je vodio sa aktuelnim generalnim sekretarom predsjednika Crne Gore i bivšim gradonačelnikom Podgorice, Slavoljubom Stijepovićem.

Kazao je da će to učiniti pred Kongres Demokratske partije socijalista (DPS).

"Pošto je Katnić (Milivoje Katnić, glavni specijalni tužilac-prim. Vijesti online) rekao da je stručnjak za digitalni marketing, rekao je da je isječen dio snimka, da se vidi samo kako ovaj uzima pare, prije toga i poslije toga nema, tako da ću priuštiti Katniću da vidi cio snimak od početka do kraja. Međutim pominju se neke velike stvari tamo, tako da neka se češu", rekao je Knežević odgovarajući na pitanje da li će u susret Kongresu DPS objaviti nove kompromitujuće dokaze protiv pojedinih visokih državnih funkcionera.

Na pitanje o priči iz advokatskih krugova da se napada Kneževićeva imovina u Beogradu i da li iza toga stoji crnogorska ili srpska politika ili neka potencijalna mafija, Knežević je rekao da je tačno da su počeli da mu napadaju imovinu u Beogradu.

"Nažalost tu stoje neki ljudi bliski režimu u Beogradu. Konkretno se odnosi na Slavišu Kokezu (predsjednik Fudbalskog saveza Srbije - prim. Vijesti online) i Duška Bojovića vlasnika i direktora preduzeća "Napred" i "Energoprojekt". Ali pošto imam čvrste dokaze, čvrste snimke oko svega toga i ne bih sad još da ljuljam i političku javnost u Srbiji oko toga. Mi smo podnijeli tužbe sudu i ako to ne riješimo sudski na neki način poravnanja, objaviću sve te snimke, sve te dokaze i mislim da će to izazvati politički zemljotres u Srbiji jer su ova dvojica koja su bliska režimu umiješani u to", rekao je Knežević.

On je opomenuo Kokezu i Bojovića da ne rade to, da ga ne reketiraju.

"Imam direktne dokaze, imam snimke, pa ih molim da se ne bave takvim kriminalnim stvarima i da ostave mene i moju familiju na miru, posebno u situaciji kada mi se sve ovo dešava", poručio je Knežević.

Bonus video: