Podignuta optužnica protiv Boškovića, Juretića i investitora Nenezića

Bošković i Juretić se terete za krivično djelo primanje mita, dok se Nenezića tereti za krivično djelo davanje mita
9130 pregleda 17 komentar(a)
Juretić i Bošković, Foto: Luka Zeković/Printscreen YouTube
Juretić i Bošković, Foto: Luka Zeković/Printscreen YouTube
Ažurirano: 29.11.2019. 14:30h

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru podiglo je optužnicu protiv građevinsko-urbanističkih inspektora Zorana Boškovića i Vladana Juretića zbog krivičnog djela primanje mita.

Kako je saopšteno iz Osnovnog državnog tužilaštva, Boškoviću se na teret stavlja i krivično djelo zloupotreba službenog položaja u pokušaju.

Optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru podignuta je i protiv investitora Boška Nenezića zbog krivičnog djela davanje mita.

"Optužnica je dostavljena Osnovnom sudu u Kotoru radi kontrole i potvrđivanja", navodi se u saopštenju ODT Kotor.

Bošković i Juretić uhapšeni su 1. novembra, dan nakon što je na Televiziji Vijesti emitovan ekskluzivni snimak razgovora između njih i Nenezića, tokom kojeg biznismen u jednom ugostiteljskom objektu navodno predaje 5.000 eura službeniku Ministarstva održivog razvoja i turizma kako bi mu dozvolili nastavak gradnje na objektu uprkos istekloj dozvoli.

Dan nakon emitovanja emisije, ostavku je podnio ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović.

Nenezić je rekao i da je sve do tančina ispričao tužiocu Zoranu Vučiniću, koji je, kako tvrdi, tokom saslušanja bio veoma korektan.

Tužilac ga je osumnjičio za davanje mita, iako, kako Budvanin tvrdi, to nije radio svojevoljno, niti su inspektori novac dobijali na njegovu incijativu, već su ga od njega iznuđivali.

Bonus video: