Nakon skandala u Specijalnoj bolnici u Dobroti: Ne znaju ko je kriv, pa ih sve gone

Navodi se i da je za zravstvena ustanova potpisala sporazumni raskid ugovora sa privatnom firmom koja obezbjeđuje Sudsko odjeljenje, zbog nepoštovanja odredbi i “uočenih propusta u radu njenih službenika
5678 pregleda 5 komentar(a)
Fotogafija objavljena na Fejsbuku (, Foto: Screenshot/Facebook
Fotogafija objavljena na Fejsbuku (, Foto: Screenshot/Facebook

Uprava Specijalne bolnice za psihijatriju Kotor pokrenula je disciplinski postupak protiv sva četiri smjenska medicinska tehničara koji rade na tamošnjem Sudskom odjeljenju.

Saopštili su da je to učinjeno jer ne mogu da utvrde datum nastanka skandalozne fotografije iz tog dijela bolnice - na kojoj je osuđenik Đ. P. u društvu dvije obnažene ženske osobe.

“S obzirom na to da je Uprava... ustanovila da je sporna fotografija nastala na Sudskom odjeljenju, a da nije na osnovu interne istrage ustanovila tačan datum nastanka fotografije i koji od smjenskih medicinskih tehničara Sudskog odjeljenja je bez odobrenja načelnika odjeljenja ili dežurnog ljekara dopustio boravak nepoznatih osoba na odjeljenju, pokrenut je disciplinski postupak protiv sva 4 smjenska medicinska tehničara koji rade na ovom odjeljenju. Disciplinski postupak će se dalje voditi shodno Zakonu i rezultatima istrage koju vode ovlaštena službena lica Uprave policije - Odjeljenja bezbjednosti Kotor”, piše u saopštenju Uprave bolnice.

Navodi se i da je za zravstvena ustanova potpisala sporazumni raskid ugovora sa privatnom firmom koja obezbjeđuje Sudsko odjeljenje, zbog nepoštovanja odredbi i “uočenih propusta u radu njenih službenika”.

“Shodno postojećem Ugovoru sa ovom firmom, njihovo osoblje je moralo primijetiti prisustvo nepoznatih osoba na odjeljenju, s obzirom da su isti bili u obavezi da evidentiraju svaki dolazak ‘trećih lica’ na odjeljenje i vršiti monitoring odjeljenja pomoću video-nadzora sa instaliranih 16 kamera.

Službenici firme će biti angažovani do kraja javnog poziva, odnosno izbora nove firme licencirane za poslove obezbjeđenja”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: